Ute efter ett särskilt inlägg?

Kritisera ständigt media.

torsdag 26 november 2009

Källargruppen

Fick ett mail häromdagen jag tänkte skicka vidare till er som läser och era vänner så vi kan hjälpa till och göra lite skillnad. Jag beundrar verkligen det här åtagandet och ska göra vad jag kan för att hjälpa till. Malmös hemlösa är rätt goa om ni frågar mig :) Och ingen ska behöva vara ensam och bo själv ute på gatan. Jag tänker på er.


Värmestuga i advent, du kan ge en hjälpande hand i juletid

Snart kommer vintern och med den kommer kylan. Med en gemensam satsning kan vi underlätta åtminstone litegrann för människor som har hamnat utanför systemets ramar. Frälsningsarmén i Malmö kommer, tillsammans med Källargruppen*, Katolska Kyrkan med flera, att hålla nattöppet under advent. Detta för att se till att det finns någonstans i Malmö där hemlösa och andra nattvandrare kan värma sig, få en bit mat och kanske sova en liten stund.

Satsningen kräver stort engagemang. Vi behöver ett hundratal volontärer för att täcka upp alla nätter i advent med tre skift per natt (21.00-01.00, 01.00-05.00, 05.00-09.00). Förutom arbetskraft så behövs ett lager med kläder, färskt bröd, pålägg, varma drycker (kaffe, te och varm choklad).

Vi är många som vill hjälpa till, men vi vill bli fler. Vi behöver fler frivilliga som kan ta ett par pass på nätterna, vi behöver mer kläder och filtar att dela ut. Vi behöver dessutom livsmedelsföretag samt restauranger som kan donera mat och dryck till dessa nätter.

Varje torsdag i november kl 19.00 hålls infomöte för volontärer till värmestugan hos Frälsningsarmén på Hyregatan 3a på Gamla Väster. Ingen anmälan krävs, bara kom.

Om du redan nu vet att du är intresserad av att hjälpa till, kontakta Källargruppen: helpbasementgroup@gmail.com. S! kriv gärna namn, telefonnr samt hur många pass du kan tänka dig att göra en insats. Eller på vilket annat sätt du ser din chans att hjälpa till.

Sprid gärna dessa rader vidare till andra du tror kan vara intresserade.

Tack för din tid!



Varma hälsningar,

Källargruppen

helpbasementgroup@gmail.com

Inga kommentarer: