Ute efter ett särskilt inlägg?

Kritisera ständigt media.

måndag 5 december 2011

WeMind

Röda korset förlorar vårdupphandling



Så var det bestämt. Behandlingen av tortyroffer ska inte ligga under Röda Korsets ansvar utan nu tar WeMind över. 

Jag kollade lite på WeMind's styrelse för att skaffa mig en bild av vad ledningen bestod av, med tanke på att företaget inte har någon som helst erfarenhet av att ta hand om så pass svåra fall. Detta är vad jag fann:


Om oss
På WeMind arbetar psykologer, forskare och tekniker i nära samarbete. Vår målsättning är att öka tillgängligheten till, och minska kostnaderna för evidensbaserad psykologisk behandling.


Företagets initiativtagare och VD är Urban Pettersson.
  
Vice VD är Christina Carlsson
  
Ansvarig för kliniken är Thomas Tegenmark, leg psykolog.
  
Medicinsktansvarig är Lena Jarheim, spec i Psykiatri
  
Ansvarig för forskning och utveckling är Jenny Koertge, leg psykolog, Med Dr.


Styrelsen

Ordförande Carl Palmstierna*; fd partner Goldman Sachs, styrelseledamot i Elekta, Panopticon, Chinsay och Qbrick
  
Anders Milton; F.d Nationell psykiatrisamordnare och VD för Läkarförbundet

Pia Rudengren; f.d CFO Investor AB, styrelseledamot i Biophausia, Duni, Varyag Resources, Zodiak TV och Swedbank.
  
Anna Settman; VD Aftonbladet Nya Medier


*  Carl Palmstierna är även styrelseordförande för Valbay. "Kapitalförvaltaren och skatterådgivaren Valbay förvaltar flera av Sveriges rikaste familjers förmögenheter."
  • Varyag Resources. Ett svenskt börsnoterat skogsbolag i Sibirien.
  • Zodiak Media Group är en koncern som producerar och distribuerar TV-program, TV-format, radio, nya medier och film över hela världen. 
  • Nu är det klart att SVT:s ekonomidirektör tar över som finansdirektör på Investor AB.
  • Chinsay is an independent and privately owned company established in 2000 and a leading Software as a Service provider to the commercial maritime industry. (sjögartsindustrin)
  • Goldman Sachs Group, Inc., är en ledande internationell investmentbank. Banken grundades år 1869 och dess huvudkontor är beläget på Manhattan i New York i USA. Banken fungerar som finansiell rådgivare till många storföretag, regeringar och förmögna privatpersoner.
  • Elekta är ett vårdföretag med uppdrag att förbättra, förlänga och rädda liv genom att tillhandahålla kliniska lösningar för behandling av cancer och sjukdomar i hjärnan. 
  • Qbrick - Europe’s leading Web TV and Mobile TV supplier
  • BioPhausia är ett specialty pharma bolag med verksamhet framförallt på den nordiska marknaden. BioPhausia erbjuder generiska läkemedel, originalläkemedel samt nischläkemedel.




Är detta verkligen bättre än Röda Korset? Förvisso att detta bara är investerargrupper och aktieägare, samtidigt tycker jag inte om tanken på att banker och Aftonbladet ska ha en hand i behandlingen av tortyrskadade. Behandlingen har fungerat bra hittills, vilket gör mig så fruktansvärt irriterad på att politikerna hela tiden försöker gå med vinst - även med traumaoffer. För vi borde väl alla veta att ifall man lider av PTSD, ångest och tillitsproblem så blir man snabbare bättre genom att alla man har haft förtroende för byts ut och ersätts av ny personal som inte har tillräcklig kunskap om ens problematik... Eller?

Inga kommentarer: